Laurens van Heerde.nl

Terug naar de homepagina PORTFOLIO CONTACT OVERZICHT

Boetes bij werkzaamheden Oldebroek

23 mei 2017

De politie heeft de afgelopen week meerdere malen gecontroleeerd bij de kruising van de Stationsweg en de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek.Bestuurders blijken daar namelijk een afzetbord niet te begrijpen. Ondanks dat het bord middenop de weg staat, wordt het 9 van de 10 keer genegeerd door bestuurders. Dit leidt soms tot opstoppingen. De politie is daarom gaan controleren.

Dat liet de wijkagent en Handhaving Oldebroek op Twitter weten. Er zijn meerdere boetes uitgedeeld van maar liefst 90 euro.'Rij 300 meter om, en bespaar 90 euro', aldus wijkagent Peter van Essen.


Bestuurders zijn het niet bepaald eens met de afzetting. Iemand op Twitter beweerde dat het slecht was aangegeven, en dat er geen mogelijkheid was om te keren. Iemand anders vond dat het bord op een andere plek moet staan. Op Facebook haalde iemand met behulp van een foto uit naar een BOA-agent die op de kruising stond: 'Je zal maar zo'n hobby hebben'. Wethoudster Liesbeth Vos vindt het allemaal maar flauw: 'Als er een ongeluk was gebeurd, hadden jullie vast anders gereageerd.'


De wegafzetting is nodig , omdat er stoplichten zijn geplaatst voor kabelwerkzaamheden. Die duren nog tot eind deze week. Of de politie nog vaker gaat controleren is niet duidelijk.