Laurens van Heerde.nl

Zuiderzeestraatweg Elburg verstopt door festivalgangers

Ongekende drukte

Gepubliceerd op 23 juni 2017 | Foto's | Aantal keer bekenen: 1174

Het was vanmiddag ongekend druk op de Zuiderzeestraatweg in Elburg. Er was sprake van een enorm verkeersinfarct. Vanaf het gemeentehuis in Elburg stond het muurvast. 

 

De drukte onstond door festivalgangers die onderweg waren naar het jaarlijkse Defqon 1 op het evenemententerrein naast Walibi Holland in Biddinghuizen. Sinds veel verkeer de afslag van de A28 in 't Harde nam, werd het erg druk op de wegen rond Elburg.

 

Een vrouw die de file bekeek vanuit haar oprit zei dat ze nog nooit zoiets gezien had. Vorige jaren was het een stuk minder druk. In haar tuin lagen een paar bierflessen die door voorbijgangers in haar tuin waren gegooid. 

 

Ook op andere wegen zoals de Oldebroekerweg vanuit Biddinghuizen, de Drontermeerdijk vanuit Kampen en de Spijksweg vanuit Hardewijk moest er op de file aangesloten worden.

 

Veel mensen kozen eieren voor hun geld, en liepen het laatste stuk. Dat was soms wel 8 kilometer, maar met de benenwagen ging het hoogstwaarschijnlijk sneller. Bij de rotonde richting Doornspijk sprak ik iemand die al 2 uur in de file stond. 

 

Defqon 1 is dit hele weekend nog tot zondagavond 11 uur. De drukte lijkt weer afgenomen te zijn. 


Bekijk alle foto's, klik hier

Like mijn Facebookpagina en blijf up-to-date!

Like! Klik hier

Reactie plaatsen:

Uitsluitend goedgekeurde reacties zijn zichtbaar op de website. Uw emailadres kan niet door anderen gezien worden.

Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande linkse vakje aan te vinken.Reacties: