Laurens van Heerde.nl

Terug naar de homepagina PORTFOLIO CONTACT OVERZICHT
Terug naar de homepagina

Op dit moment ben ik 17 jaar oud. In mijn vrije tijd doe ik niks liever dan programmeren en fotograferen. Programmeren doe ik nu zo’n 2 jaar, maar fotografie doe ik al sinds mijn 8e. Tegenwoordig lever ik beelden aan grote bedrijven zoals Walibi Holland en attractiepark Slagharen. Mijn beelden kom ik regelmatig tegen in verschillende banners en brochures, wat ik altijd met veel trots constateer.

Ik fotografeer met de Canon 6D en de Canon 6D Mark II. Deze twee camera's hebben beiden een buitengewoon grote sensor en behoren daardoor onder de professionele categorie camera’s van Canon. Ze zijn in staat om in alle situaties kwaliteitfoto’s te leveren.

Voor mijn camera heb ik meerdere objectieven: de Canon 16-35mm F4 L, de Tamron 24-70mm f2.8 en de Tamron 70-300mm f4/5.6.

Geschiedenis

In begin 2009 kreeg ik mijn eerste eigen camera: de Sony Cyber-shot DSC-W220. Met deze camera op zak ging ik naar het nieuws op zoek in mijn dorp. Het oude cameraatje staat hier nog steeds in de kast en doet het nog prima, desondanks ik er niet heel zuinig mee om ging om eerlijk te zijn.

Op mijn 12e verjaardag in 2011 kreeg ik van mijn ouders mijn eerste Canon spiegelreflexcamera: de Canon 500D. Deze camera was een stuk omvangrijker en de overstap naar een professionelere camera zorgde ervoor dat ik mij verder kon ontplooien.

Ik ging naar de middelbare school en mijn hobby verdween een beetje naar de achtergrond. Toch liet ik evenementen en nieuws niet langs me heen gaan.

Tijdens de zomer van 2015 breidde ik mijn al veelzijdige kennis van computers uit door het leren van een programmeertaal. Via internet speurde ik verschillende forums af voor kennis. Ik kreeg al snel talen als HTML, CSS, PHP, MySQL en Javascript onder de knie. Het begon mij steeds meer te interesseren, wat er voor zorgde dat ik er een tweede hobby naast fotografie bij kreeg.

Het was ook een periode waarin ik erachter kwam dat mijn bestaande website eigenlijk enorm verouderd was. Ik besloot dat het tijd was voor iets nieuws en was vanaf het begin vastberaden om de website zelf te bouwen. Ik moest mij hiervoor wel meer in de programmeertalen gaan verdiepen.

De eerste voorbereidingen begonnen in oktober 2016. Langzaam begonnen de eerste ontwerpen zich te vormen. Met de kerst was het design af en ik ging ik met het systeem bezig. Ik bouwde zelf een zogeheten Content Management System waarmee de website te beheren is.

En dan zijn we nu hier. Sinds april 2017 is dit mijn eigen website met mijn eigen reportages en berichtgeving. Ik hoop dat ik nog lang door kan blijven gaan met mijn website en mijn hobby. Of ik er mijn beroep van maak, weet ik nog niet.