Laurens van Heerde.nl

Over mij

Op dit moment ben ik 16 jaar oud. Fotografie is ondertussen al een groot begrip in mijn leven. Sinds mijn 7e amuseer ik mij hier al mee en vindt het elke dag opnieuw een geweldige hobby. Vaak combineer ik mijn passie met mijn belangstelling voor pretparken. In 2016 was ik haast dagelijks te vinden in pretparken. Ik lever veel beelden aan Walibi Holland en heb bij grote evenementen zoals de Halloween Fright Nights in opdracht van hun gefotografeerd. Begin 2017 heb ik voor attractiepark Slagharen hun nieuwe achtbaan Gold Rush gefotografeerd. Mijn beelden kom ik regelmatig tegen in verschillende banners en brochures, wat ik altijd met veel trots constateer.

Ik fotografeer met de Canon 6D. Deze camera heeft een buitengewoon grote sensor en behoort daardoor onder de professionele categorie camera’s van Canon. Hij is in staat om in alle situaties uitschietende kwaliteitfoto’s te leveren.

Voor mijn camera heb ik meerdere objectieven: de Canon 16-35mm F4 L, de Tamron 24-70mm f2.8 en de Tamron 70-300mm f4/5.6.

Geschiedenis

In begin 2009 kreeg ik mijn eerste eigen camera: de Sony Cyber-shot DSC-W220. Met deze camera op zak ging ik naar het nieuws op zoek in mijn dorp. Het oude cameraatje staat hier nog steeds in de kast en doet het nog prima, desondanks ik er niet heel zuinig mee om ging om eerlijk te zijn.

Op mijn 12e verjaardag in 2011 kreeg ik van mijn ouders mijn eerste Canon spiegelreflexcamera: de Canon 500D. Deze camera was een stuk omvangrijker en de overstap naar een professionelere camera zorgde ervoor dat ik mij verder kon ontplooien.

Twee jaar later kocht ik er een tweede Canon camera bij. Deze tweede hands Canon 30D kreeg zijn functie als bijkomende camera zodat ik niet telkens lenzen hoefde te verwisselen.

Ik ging naar de middelbare school en mijn hobby verdween een beetje naar de achtergrond. Toch liet ik evenementen en nieuws niet langs me heen gaan.

Tijdens de zomer van 2015 breidde ik mijn al veelzijdige kennis van computers uit door het leren van een programmeertaal. Via internet speurde ik verschillende forums af voor kennis. Ik kreeg al snel talen als HTML, CSS, PHP en MySQL onder de knie. Het begon mij steeds meer te interesseren, wat er voor zorgde dat ik er een tweede hobby naast fotografie bij kreeg.

Het was ook een periode waarin ik erachter kwam dat mijn bestaande website eigenlijk enorm verouderd was. Ik besloot dat het tijd was voor iets nieuws en was vanaf het begin vastberaden om de website zelf te bouwen. Ik moest mij hiervoor wel meer in de programmeertalen gaan verdiepen. De eerste voorbereidingen begonnen in oktober 2016. Langzaam begonnen de eerste ontwerpen zich te vormen. Met de kerst was het design af en ik ging ik met het systeem bezig. Ik bouwde zelf een zogeheten Content Management System waarmee de website te beheren is.

En dan zijn we nu hier. Sinds april 2017 is dit mijn eigen website met mijn eigen reportages en berichtgeving. Ik hoop dat ik nog lang door kan blijven gaan met mijn website en mijn hobby. Of ik er mijn beroep van maak, weet ik nog niet.